Fittplanet

Készülj az őszre, kezdj hazai fejlesztésű – GAL – vitamint szedni!

Amikor néhány éve először láttam meg a nagykereskedés polcain a GAL vitaminok extravagáns csomagolását, és konstatáltam, hogy mennyire sokan veszik, azt gondoltam: na, egy újabb felkapott csili-vili csoda, amitől mindenki azonnali jobbulást vár, biztos jó a marketingesük.

Nekem addigra már rég megvolt a jól bevált – Szendi Gábor és a paleo fórum egy lelkes egyetemista gyógyszerész hallgatója által “lektorált” – kis táblázatom, hogy miből, mennyit kell és érdemes, mi, mivel és hogyan lép kölcsönhatásba, milyen kötésben a leghasznosabb, és hátra is dőltem: onnantól minden hónapban ez alapján szereztem be magunknak a szükséges vitaminokat és nyomelemeket egy olcsó külföldi forrásból. Persze a táblázat is a fórumon elhangzott tanácsok alapján íródott, mert sok kérdés és sok válasz elhangzott ott, Gábor mellett Bence (az egyetemista srác) mindenkinek önzetlenül segített, méghozzá úgy, hogy el is magyarázta, akár többször is, hogy mi miért jó és miért nem.

Forradalmi váltás

Aztán kezdtem picit ráunni, hogy minden nap tízféle tablettát, kapszulát szedjek, hogy biztosított legyen a megfelelő tápanyag-ellátottságom, mert hát tudjuk, hogy a mai zöldségekben (pláne mire eljutnak egy budapesti konyhaasztalra) mennyi vitamin és tápérték marad…

Szóval arról ábrándoztam, hogy milyen jó is lenne, ha létezne egy olyan készítmény, ami mindent a megfelelő (bocsi, de az nem az RDA!) mennyiségben, arányban és formában tartalmazna, de ne legyen több 1-2 kapszulánál, vagy még jobb lenne, ha por vagy csepp alakban létezne, és a reggeli italomba keverve könnyedén elfogyaszthatnám.

Elkezdtem hát újra közelebbről tanulmányozni a gyártókat, így jobban elmélyedtem a GAL vitaminok leírásában is. Az első pillanattól kezdve megfogott, mennyire jószándékú és közérthető, egyben mennyire meggyőző a különféle termékek leírása. Egyszerűen összehasonlíthatatlan minden más gyártóval. Korábbi olvasmányaimból kiindulva szakmailag is úgy láttam, hogy minimum egy próbát megér a GAL vitaminjait választani az ellátásunk forradalmi megújításához. 

A puding próbája…

Kipróbáltam tehát egy hónapig a GAL Multivitamint, és érezhetően javult a fizikai- és lelkiállapotom, pedig mondom, előtte is kimondottam figyeltem a vitamin- és nyomelempótlásra. A következő hónapban a GAL+ Multivitamin terméket vettem górcső alá. Itt nem érződött akkora különbség, aminek az lehet az oka, hogy én már a GAL Multivitamin termékcsomagot is “kipótoltam”, például a GAL+ csomagban is megtalálható lazacolajjal.

Mindenesetre elköteleződtem a GAL és termékei mellett. De itt még nincs vége a történetnek.

Sokszor kapok kritikát, hogy ennyire hiszek a tabletta- vagy kapszula-alapú vitamin- és nyomelempótlásban. Az ellenzők egyik legfőbb érve az, hogy “nem tudhatod, tényleg benne van-e mindaz, amit írnak róla”. Elismerem, erre nehéz ellenérvet találni, hiszen nem tudom bebizonyítani az ellenkezőjét.

Amikor megvettem az első GAL multivitamin-csomagot, természetesen tüzetesen elolvastam a doboz összes oldalát. Rögtön szöget ütött a fejembe a gyártó – GAL Vital SynergyTech Kft. – neve. Mintha a paleo blog időszakában lelkes segítőnk és tanácsadónk, Bence elkezdett volna valami hasonló néven lazacolajat forgalmazni, mai napig azt szedem. Utánaolvastam picit, és heuréka! Kiderült, hogy valóban Bence – teljes nevén Szabó Gál Bence – áll a GAL termékek mögött!

A bizonyosság

Így már teljesen érthető volt, miért tűnt olyan ismerősnek és meggyőzőnek a termékek bemutatása: Bence felnőtt, és arra tette fel az életét, amit már egyetemista korában is művelt, sőt, már 12 éves kora óta vall: szeretné egészségesebbé tenni az embereket. Ez a hit, ez a mérhetetlenül önzetlen, igaz és pozitív hozzáállás “átjön” minden GAL termék leírásában, amellett, hogy szakmailag gyakorlatilag kikezdhetetlen. 

Szintén fontos, hogy a termékek fejlesztésénél a természetességet és a hatásosságot veszi alapul, és minden esetben alapos nemzetközi kutatás előzi meg a termékfejlesztést, értve ezt az alapanyagok kínálatára, de a kutatási eredmények elemzésére is.

Mivel akkor régen a paleofórum kapcsán személyesen is találkoztunk párszor, és volt néhány konkrét kérdésem a termékekkel kapcsolatban, gondoltam, megkeresem Bencét, és közvetlenül Neki teszem fel azokat. Ennek volt egy pici tesztjellege is, mert arra is kíváncsi voltam, vajon az üzleti siker megváltoztatta-e? Bence azonban a régi közvetlenségével és segítőkészségével, még aznap este választ adott minden kérdésemre.

Kevés olyan márka létezik, ahol a szakmai felkészültség, a kompromisszumok nélküli minőség és a folyamatos fejlődés kéz a kézben jár az igaz segíteni akarással és emberséggel! A GAL ilyen. 

Ejtsünk pár szót az anyagiakról. Amikor körülbelül tíz éve a “szuper táblázatomat” összeállítottam, és az annak megfelelő 10+ féle készítményt hónapról hónapra megrendeltem Amerikából, az nagyjából tizenötezer forint kiadást jelentett egy főre, havonta. Az áremelkedéseket is nézve ez ma húszezer forint feletti összeg lenne. Ha hazai forrásból szerezném be ugyanezeket, akkor még ennél is jóval magasabb lenne a költség, hiszen külföldről, magánszemélyként, áfa- és vámmentesen vásároltam. A GAL Multivitamin csomagjai ennek az összegnek kevesebb, mint a felébe kerülnek, és jóval hatásosabbak, emellett teljesen természetesek, és semmi felesleges, pláne káros anyagot nem tartalmaznak!

A GAL márka születése

Bencében 12 évesen, egy buddhista elvonuláson tudatosult, hogy gyógyhatású készítményekkel szeretne foglalkozni. Tinédzserként megragadta figyelmét a nootropikus szerek hatása, és a természet hatóanyagainak csodája. Figyelme aztán a gyógynövények, a vitaminok, és minden egészséggel kapcsolatos készítmény felé fordult, tanulmányait is ezirányban végezte. Fiatal felnőttként, látva a piacon jelenlévő készítmények hiányosságait, felismerte, hogy neki magának kell megalkotnia az elképzelésének megfelelő termékeket. Eleinte csak az volt a cél, hogy a család és a barátok számára készüljenek magas minőségű, de elérhető árú készítmények. Mivel ezek rendkívül hatásosnak bizonyultak, hamar hírük ment szélesebb körben is.

A kiteljesedés

A GAL alaptermékei az egészségmegőrzést szolgálják: olyan, mindenki számára szükséges tápanyagokat tartalmaznak, amiket nem, vagy csak nehezen lehet fedezni a táplálkozással. Mára pedig már olyan készítmények is elérhetők, amik a mai életmódunk káros hatásait ellensúlyozzák, vagy egy szűkebb réteg konkrét egészségügyi problémájára adnak választ. A GAL termékek sikerének kulcsa az innovatív termékfejlesztésben van: a természetesség és a hatásosság áll az első helyen. Minden egyes GAL termék ennek szellemében születik meg, miután széleskörű elemzés (független klinikai kutatások, szakemberek állásfoglalásai, hagyományos gyógyászati megoldások) eredményeképpen kikristályosodik az alapanyagok leghatékonyabb aránya.

A gyártás szigorú európai uniós szabályozás mellett zajlik, természetesen a génmódosított alapanyagok szigorúan ki vannak zárva. A cég a gyártás, a csomagolás és a logisztika minden lépésénél a zöld megoldásokra törekszik, erre külön weboldalt is szentelnek.

Hitvallás

Szabó Gál Bence marketingre nem nagyon költ: abban hisz, hogy a GAL termékek értéke, hatásossága a legjobb ösztönző. Ebből nem enged sem anyagi érdekből, sem valamilyen divathullám miatt. Egyetlen célja, hogy mi egészségesebbek legyünk. Ez a tiszta hitvallás hatja át a GAL márka egész tevékenységét, és ötvözve ezt a készítmények valóban magas minőségével és kiemelkedő hatásosságával, emeli – ki merem mondani, hogy világszinten – magasan a versenytársai fölé.

Zárszóként álljon itt egy részlet abból a szövegből, amit minden GAL termék leírásának végén megtalálhatunk:

“Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.”

Közeledik az ősz, visszatérünk az iskolába, a munkába. Ha szeretnéd felkészíteni szervezetedet – testileg és lelkileg egyaránt – az ezzel járó kihívásokra, kezdd el szervezetedet feltáplálni hatékony vitaminokkal, nyomelemekkel, (adaptogén🙂 ) gyógynövényekkel. Válaszd a GAL termékeit a legjobb minőség és hatásfok eléréséért, rendeld meg őket most a Fittplazából!