Fittplanet

Az egészség természetes, vallja a Naturland

Ki ne hallott volna a Nagy Svédcseppről? Gyártója, a Naturland Magyarország Kft. 1989-ben alakult, és 1993 óta foglalkozik saját gyártással. Mára pedig a NATURLAND kozmetikai termékek, gyógynövényteák, étrendkiegészítők, illóolajok és gyógyszeralapanyagok száma már megközelíti a háromszázat.

Gyógynövény-ismereteink eredete a régmúlt ködébe vész: már a magyar ősvallást kutató munkák értékes adatokat tartalmaznak a magyarok gyógynövény-ismeretéről, és hazánk még a 20. század végén is igazi gyógynövény-termesztő nagyhatalomnak számított: a magyar gyógynövény-szegmens az egész európai piac hatvan százalékát látta el. A kedvező természeti viszonyoknak köszönhetően ugyanis Magyarországon mintegy 330 gyógynövényfajta él. Bár a rendszerváltás után – a termőterületek és a tőke szerencsétlen újraelosztása, illetve ennek kapcsán az erős hazai termelői kör kialakulásának elmaradása okán – háttérbe szorult ez az erősségünk, az utóbbi évtizedben ismét egyre inkább teret kap a gyógynövénytermesztés fontossága és támogatása, aminek fő oka a kereslet növekedése: világszinten is jó ideje megfigyelhetjük a természet felé való visszafordulás igényét. 

A NATURLAND már névválasztásával is híven tükrözi politikáját: készítményeik fejlesztése a magyar gyógynövényeken és azok népgyógyászati alkalmazásain alapul. A cég a tudományt és a tradíciót ötvözve elsősorban a szakirodalom által is igazolt népi hagyományok tapasztalataira épít. 

A márka első meghatározó terméke a Nagy Svédcsepp volt. A Naturland Nagy Svédcsepp 1995 óta gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként volt forgalomban Magyarországon; 2013. április 1. óta pedig mint hagyományos növényi gyógyszer vásárolható meg. Töretlen népszerűségnek örvend a NATURLAND Inno Rheuma termékcsalád, valamint a gyógyhatású Körömvirág, Svédkeserű és Árnika krém is.

Termékeik a legszigorúbb gyártási előírások szerint, gyógyszergyártási körülmények között készülnek. Az öt gyógyszerforma (tabletta, kúp, kenőcs, folyadék, aszeptikus oldat) gyártására alkalmas gyógyszergyártó üzemük kapacitásában és felszereltségében szinte egyedülálló hazánkban. Nógrád megyében, Pásztó városa mellett működik a gyógyszergyártási engedéllyel rendelkező teaüzemük, ahol a Naturland teakeverékek és monokomponensű teák gyártása folyik.

Legyen szó egészségmegőrzésről; szépségápolásról; enyhe, orvosi felügyelet nélkül is kezelhető panaszokról; vagy akár célzott gyógyszeres kezelés, fizikoterápia kiegészítéséről, a Naturland igyekszik természetes kezelési alternatívákat kínálni.

Az évek során elnyert számtalan díj, melyeket a Naturland termékeknek (Magyar Termék Nagydíjak, Érték és Minőség Nagydíjak), valamint a NATURLAND márkanévnek (Superbrands, Magyar Brands) ítéltek, garanciát jelent a minőségre.

A cég hitvallása: “Az egészség erőforrás, és termékeinkkel mi is hozzájárulhatunk az emberek életminőségének javításához. Hisszük, hogy az egészség nem állapot, hanem folyamat, ami megfelelő életmóddal javítható!”

Ismerd meg a magyar gyógynövények áldásos hatásait hazai termékek használatával! Június 8 és június 14 között valamennyi Naturland termék 20% kedvezménnyel kapható a Fittplaza webáruházban!